Centrul “INSULA SPERANTEI“, comuna: Sura Mică, jud. Sibiu str. Soseaua Sibiului nr 141
Telefon +0269577316
Asociația Crucea Albastră din România este o organizație non-guvernamentală și non-profit care are ca scop asigurarea asistenţei de specialitate pentru persoane cu diverse dependenţe: de alcool, de droguri sau de jocuri de noroc.
Ne recomandă experiența și rezultatele foarte bune în ceea ce privește recuperarea persoanelor dependente. Am început activitatea noastră încă din 1997, timp în care metodele și experiența noastră s-au optimizat. Cei mai buni medici psihiatri și psihologi din țară au colaborat cu noi, cunosc și recomandă activitatea noastră. Asociaţia Crucea Albastră este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România.
Centrul de tratament "Insula Speranţei" (Casa Olarului) pentru femei cu dependenţa de alcool, droguri, jocuri de noroc:
- este un centru de tratament stationar de tip comunitate terapeutica pentru femei; aparţine Asociaţiei Crucea Albastră din România.
- oferă tratament pentru dependenţa de alcool, droguri, jocuri de noroc, tulb. alimentare (anorexie, bulimie, mancat compulsiv)
- este situat in comuna Şura Mică, la 14 km distanță de Sibiu.
Pentru persoanele care doresc să pună stop dependenței de alcool, droguri sau jocuri de noroc, Crucea Albastră pune la dispoziție următoarele servicii:
- Programul Motivațional
Durata: 7 zile – 1400lei
Este programul potrivit pentru persoanele care caută răspunsuri și vor să se lămurească în legătură cu abuzul sau dependența lor. În acest interval de timp persoana internată are contact programul terapeutic oferit de o clinică de tratament tip comunitate terapeutică și are ocazia de a primi informații despre dependență. Persoana primește îndrumare și îi sunt prezentate soluțiile pe care le are la dispoziție pentru a -și depăși problemele personale legate de abuz sau dependență.Pe perioada celor șapte (7) zile persoana internată beneficiază de următoarele servicii:
- cazare și trei (3) mese pe zi pe durata a șapte zile calendaristice
- posibilitatea obținerii unor zile de concediu medical
- la cerere acces la consult psihiatric de specialitate
- zece (10) ședințe de terapie de grup; două (2) ședințe de consiliere individuală cu terapeuți specializați în terapia dependențelor sau o (1) ședință de consiliere individuală și o ședință de consiliere de familie la cerere
- acces la literatură și materiale video de specialitate
- contact cu peroane recuperate prin programul centrului
- ședințe de ergoterapie
La cerere, perioada de tratament se poate prelungi. Informații și detalii despre acest aspect se pot obține la telefoanele de contact.
- Program de inițiere în terapie:
Durata: 15 zile – 2400lei
Acest program este ideal pentru persoanele care doresc să facă primii pași în tratamentul dependenței prin accesarea informațiile de bază cu privire la cauzele, consecințele dependenței și soluțiile pentru ieșirea din dependență.
Pe perioada celor cincisprezece (15) zile persoana internată beneficiază de următoarele servicii:
- cazare și trei (3) mese pe zi pe durata a cincisprezece zile calendaristice
- posibilitatea obținerii unor zile de concediu medical
- la cerere acces la consult psihiatric de specialitate
- douăzeci (20) ședințe de terapie de grup
- patru (4) ședințe de consiliere individuală cu terapeuți specializați în terapia dependențelor sau trei (3) ședințe de consiliere individuală și o (1) ședință de consiliere de familie la cerere
- acces la literatură și materiale video de specialitate
- contact cu peroane recuperate prin programul centrului
- ședințe de ergoterapie
La cerere, perioada de tratament se poate prelungi. Informații și detalii despre acest aspect se pot obține la telefoanele de contact.
- Programul standard
Durata: 30 de zile – 4200 lei
Acest program este potrivit pentru persoanele care doresc să oprească dependența și sunt gata să acorde timp suficient pentru a face schimbările necesare la nivel fizic și psihic și pentru a consolida motivația pentru un stil de viață mai responsabil și sănătos.
Pe perioada celor treizeci (30) de zile persoana internată beneficiază de următoarele servicii:
- cazare și trei (3) mese pe zi pe durata a treizeci de zile calendaristice
- posibilitatea obținerii unor zile de concediu medical
- la cerere acces la consult psihiatric de specialitate
- patruzeci (40) ședințe de terapie de grup
- minim patru (4) ședințe de consiliere individuală cu terapeuți specializați în terapia dependențelor sau trei (3) ședințe de consiliere individuală și o (1) ședință de consiliere de familie la cerere
- acces la literatură și materiale video de specialitate
- contact cu peroane recuperate prin programul centrului
- ședințe de ergoterapie
La cerere, perioada de tratament se poate prelungi. Informații și detalii despre acest aspect se pot obține la telefoanele de contact.
Condiţii de internare:
- persoana interesata de serviciile noastre confirmă telefonic dorința de internare
- persoana interesată dorește să pună stop consumului și a problemelor asociate dependenței
- existența unei motivații pentru schimbare și parcurgerea unui program terapeutic
- persoana interesată nu suferă de boli interne grave, probleme locomotorii sau de tulburări psihice mai severe (psihoze, debilitate mintală, demențe, tulburări de personalitate).
- la internare persoana este trează, conștientă, nu prezintă simptome de sevraj, a oprit consumul de substanțe cu cel puțin 24-48 de ore înainte de a se prezenta la centru pentru internare
- este informată că urmează să intre într-un un program terapeutic ce include consilierea psihologică, psihoterapia, activități de autogospodărire.
Mărturii ale fostelor cliente:
Georgiana D.
"Am fost la centru acum doi ani de zile pentru un tratament de două luni. Înainte am băut foarte mult și am ajuns să mă simt zdrobită psihic și fizic, după o perioadă în care acasă soțul a devenit tot mai agresiv și abuziv, în ochii lui fiind adesea doar „o vacă bețivă”. Am fost rugată de fiica mea să accept internarea în centru iar acest lucru mi-a schimbat viața în bine. Am renunțat la băut de mai bine de doi ani, am ieșit din relația toxică de acasă, mi-am refăcut viața alături de altcineva și azi mă bucur să trăiesc o viață mai liniștită și mai frumoasă alături de nepoții mei."
Ramona S.
"De curând am împlinit treizeci de ani și viața mea nu era așa cum îmi doream. Eram depresivă, zilnic cu pastilele după mine, stresată și obosită psihic. Obișnuiam din ce în ce mai des să beau ca uit de depresie și să-mi alung stările de panică. O prietenă mi-a recomandat centrul dar au trecut câteva luni până m-am hotărât să merg. La sosire, o parte din mine dorea să stea pentru că îmi doream o schimbare, în vreme ce altă parte din mine ar fi fugit, pentru că nu eram obișnuită să împart o cameră cu altă colegă, să vorbesc despre problemele mele într-un grup de terapie în fața unor persoane necunoscute și mai ales să plâng vorbind despre abuzurile pe care le-am suferit dealungul vieții mele. Vroiam să-mi recapăt stima de sine și încrederea în mine și mare măsură am reușit. Am oprit consumul de alcool acum doi ani și jumătate iar după externarea din centru am continuat psihoterapia pentru a depăși depresia și a-mi menține un tonus psihic bun."
Antonia B.
"La început nu mi-a plăcut nimic, aveam senzația că sunt închisă, într-un regim de detenție unde toată lumea e cu ochii pe mine și-mi studiază fiecare mișcare. Nici colegele nu mi se păreau prea prietenoase, unele fiind dependente de droguri ca și mine iar altele de alcool. La vârsta mea încă nu știam să mă organizez și să-mi planific o zi, de aceea trezitul de dimineață, respectarea unor ore de program și mai ales participarea la gătit și curățenie, toate au fost pietre de încercare pentru mine. Ședințele de psihoterapie de grup mi s-au părut dificile la început, nu eram obișnuită să vorbesc despre mine și felul în care obișuiam să beau, simțeam o jenă sau mi se părea că nu am lucruri prea interesante de spus, nici nu știam prea bine să vorbesc despre ceea ce simt, însă cu timpul am găsit vorbitul la grup tot mai natural și azi cred că sedințele de terapie de grup au avut un efect pozitiv și de lungă durată asupra mea. Relațiile cu cei din viața mea au început să se schimbe în bine și mă bucuram tot mai mult de vizitele familiei și de ieșirile împreună, în Sibiu la sfârșit de săptămână. "
Silvana E.
"Într-o seară am fost găsită de soțul și fiica mea, zăcând semiconștientă printre sticle și pahare cu băutură. Mi-a povestit că a chemat salvarea și am fost dusă la urgență iar de acolo transferată la psihiatrie pentru dezalcoolizare. Am stat în spital o săptămână timp în care medicii și familia mea m-au sfătuit să continui tratamentul la centrul Crucii Albastre din Șelimbăr. Nu mi-a convenit ceea ce îmi propuneau, pentru că eu credeam că după spitalizare și tratament sunt bine, că pot pleca acasă ca să-mi văd de viață. Pe atunci nu știam prea multe despre alcoolism, abuz de alcool sau dependență, iar mie mi se părea că am exagerat cu băutura însă nu o vedeam ca pe o problemă serioasă. Cu toate astea am acceptat și după spital, în aceeași zi am venit la centru. Am venit pentru o lună dar după trei săptămâni de program, am înțeles că am nevoie să stau încă o lună. Până la urmă am stat trei, pentru că de atâta timp am avut nevoie să înțeleg ce e cu băutul meu, ce se întâmpla cu mine și cum anume e bine să-mi trăiesc viața de dragul meu și a celor dragi mie. La început a fost greu pentru că mă disprețuiam și îmi pierdusem orice respect față de mine pentru că ajunsesem să beau cu oricine, cu prietene, vecine, inventam un motiv și îi chemam în casă ca să bem. Am fost pensionată pe caz de boală și oricum nu aveam ce face toată ziua. Mi se părea că familia nu mă înțelege și că au permanent ceva împotriva mea, ne certam adeseori iar finalul era că eu trânteam câteva uși în urma mea și mergeam glonț la magazin pentru a-mi cumpăra ceva de băut. La psihoterapia de grup mi-a fost rușine să vorbesc despre toate acestea, dar ascultând și alte femei vorbind despre probleme asemănătoare am început să înțeleg că nu eram singură, că mai sunt femei care au simțit la fel, că au trecut prin experiențe de viață asemănătoare și că există soluții pentru a ne schimba comportamentul în bine. Azi am șapte ani de când sunt nebăutoare, mă simt foarte bine, am o relație frumoasă cu cei de acasă, frecventez grupurile de suport ale Alcoolicilor Anonimi din București și ajut alte doamne să se lase de băut."
Galerie foto:
Dependență? Consiliere psihologică prin telefon sau Skype:
Alexandru Leşcău
psiholog clinician specialist, consiliere psihologică pentru tratamentul dependenței de alcool/alcoolism, droguri, jocuri de noroc, anorexie, bulimie.